Spinaziesoep met munt

Ingrediënten spinaziesoep met munt

Om deze gezonde ‘koning van de soepen’ op tafel te zetten heb je voor 4 personen de volgende ingrediënten nodig:

• 500 gram verse spinazie
• 1 bos munt
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 bos peterselie/koriander
• 1,2 liter groentebouillon
• Citroensap (1 a 2 citroenen)
• 1 rode peper
• Olijfolie
• 1 scheutje magere yoghurt
• Nootmuskaat
• Peper
• Zout

Bereidingswijze spinaziesoep met munt

Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Snijd de ui in grove stukjes en pers de knoflook fijn met een knoflookpers. Hak de rode peper, munt en peterselie/koriander fijn. Tenslotte hak je de spinazie tot grove stukjes blad.

Zet het vuur op de gemiddelde stand, giet de olijfolie in een grote pan en fruit de chilipeper, uien en knoflook in ongeveer 10 minuten totdat de ingrediënten een goudkleurig randje hebben.

Doe de groentebouillon, munt en peterselie in de pan en kook de soep gedurende een kwartier. Tenslotte voeg je voor 2 minuten de spinazie toe.

Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe. Gebruik nootmuskaat, peper en zout om de perfecte smaak tot stand te brengen.

Daarna pureer je de soep in een blender of met een staafmixer. Doe de soep in soepkommen. Ter garnering voeg je een scheutje magere yoghurt, een muntblaadje en peper toe.

Eet smakelijk!

Share